Dit is deel 2 van het verslag van onze reis naar Zuid-West Amerika , vanwege een datalimiet halverwege het verslag waren we genoodzaakt om een nieuw blog te starten.
De eerste dagen van onze reis zijn te vinden door op deze link te klikken.

vrijdag 10 augustus 2012

dag 21 - Los Angeles, Hollywood

Vandaag is onze laatste volle vakantiedag, aan de ene kant is het omgevlogen, maar we zijn op zoveel verschillende plaatsen geweest en hebben zoveel indrukken opgedaan, dat het ook lijkt dat we heel lang op pad zijn.
Op speciaal verzoek van Iris gaan we vandaag op zoek naar het Hollywood Sign en naar de "Walk of Fame" op Hollywood boulevard. We vertrekken op tijd, in de hoop dan minder last te hebben van het drukke verkeer in Los Angeles. Eerst rijden we over de Mulholland Drive, een weg vol bochten door de heuvels van Los Angeles. Deze weg loopt over de heuvelrug van de Hollywood Hills en de Santa Monica Mountains. De meest fantastische huizen zijn hier gebouwd, vele aan het oog onttrokken door enorme tuinen die er omheen liggen.  Onderweg heb je prachtige uitzichten over de vallei en de stad. Bij een uitkijkpunt waar we even uit de auto gaan, lopen we een paadje op en zien aan de overkant het Hollywood Sign op de heuvels liggen. Aan de andere zijde heb je een mooi uitzicht over de Hollywood Bowl. Als je zo van boven op de stad uitkijkt, zie je goed hoeveel uitlaatgassen e.d. er de atmosfeer in worden gejaagd. Er hangt een enorme smog laag boven de stad, de wolkenkrabbers zijn op de foto's bijna niet meer te zien, terwijl het een heldere zonnige dag was. Plotseling horen we een aantal enorme knallen, klinkt als explosies, er verschijnt boven de stad een heel grote rookkolom. Een paar werkmannen die vlakbij aan een het het werk zijn, staan ook te kijken, later horen we op het journaal dat het een gasexplosie is geweest, mogelijk veroorzaakt door beschadiging van de aardbeving eergisteren.
We stappen weer in de auto en vervolgen onze weg richting het "Griftih Observatory", wat in het Griffith Park ligt. Griffith Park, een enorm stadspark, gelegen op Mount Lee, midden in de stad is Amerika's grootste stadspark. Het is net of je de bergen weer in rijdt en niet dat je midden in de stad bent,  heel bijzonder. Als je helemaal naar boven bent gereden tref je daar het waarnemingscentrum, een sterrenwacht, maar biedt tevens een prachtig uitzicht over de stad en het Hollywood Sign. We maken wat foto's, hoewel de kinderen wat teleurgesteld over de afstand tot de letters en hoe dat op de foto toont. 
Vervolgens dalen we de berg af naar de Hollywood Boulevard, voor een bezoek aan de "Walk Of Fame", dit is het gedeelte van het trottoir wat langs de Hollywood Boulevard loopt. Er zijn meer dan 2000 grote kleurige, stervormige tegels aangebracht met de naam van een beroemdheid uit film, tv, muziek, radio of theater. Ter hoogte van het Grauman's Chinees Theater  zijn enkele tientallen tegels waar beroemdheden hand en voetafdrukken en een persoonlijk boodschap in nat cement hebben achter gelaten. We parkeren de auto bij een parkeermeter $ 3,00, veel goedkoper dan alle groot aangekondigde public parkings (die het parkeertarief snel doen oplopen). 
Over de sterren lopen we naar het Chinese theater, nog een behoorlijke wandeling. Hoe dichter we bij het theater komen hoe drukker het wordt. Op elke straathoek en bij elk stoplicht wordt je aangesproken om met een toer mee te gaan, ze zij erg opdringerig en er lopen er heel wat rond. De kinderen willen niet op de foto met een van de vele characters die er rond lopen, maar willen wel hun handen en voeten in de cementen afdrukken plaatsen. Het was echt megadruk, na het zoeken van een aantal bekende hand en voetafdrukken vonden de kinderen het prima om, uiteraard nu aan de overkant van de straat, weer terug te lopen.
Door Beverly Hills rijden we terug, ook niet echt vervelend wonen....

Als we terug zijn in het hotel, besluiten we een poosje naar het strand te gaan. De temperatuur is hier aan de kust een flink stuk lager dan in de stad, prima temperatuur met een heerlijk briesje. De oceaan is echt behoorlijk fris, een enorm verschil met Florida. Bij San Francisco, waar het altijd veel kouder is, zag je veel mensen zwemmen, maar allemaal in een wetsuit. Het is hier heel rustig aan het strand, iedereen ligt met een handdoek op het strand, nergens kan je een bedje of parasol huren. Na een paar lekkere uurtjes gaan we terug, snel onder de douche het zand en zonnebrand af spoelen. 
We eten weer in hetzelfde restaurant waar we de afgelopen 2 dagen ook zijn geweest, deze keer kiezen we een steak, die meer dan voortreffelijk smaakt. Het is opvallend rustig op straat, de politie is actief bezig met het "schoonvegen" van de straten, we hadden gisteren gelezen dat ze de overlast van de zwervers wilden gaan aanpakken. Daar zijn ze blijkbaar gelijk al mee begonnen. De vele zwervers zijn vertrokken, maar de muzikanten mogen wel blijven, anders zou het hier ineens heel stil zijn.

Morgen moeten we alles inpakken, eind van de middag vliegen we via Londen naar huis, waar we zaterdagavond volgens schema aan zullen komen.
Ik zal dan nog een update van de laatste dag en terugreis plaatsen, maar dat zal wel een paar dagen duren.

Bedankt voor al jullie leuke reacties en het meelezen, het verslag maak je in eerste instantie voor jezelf om, zeker met zo'n reis alle indrukken vast te hebben gelegd, maar het motiveert enorm als er met je meegeleeft en meegelezen wordt. 

groetjes Christa

12 opmerkingen:

  1. Leuke laatste dag hoor, en die Hollywood letters staan er toch nog op zie ik. Goede reis voor morgen. Ik vond het erg leuk om mee te lezen Jullie kunnen terug kijken op een waanzinnige reis met prachtige foto's.
    Grtz.Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk relaxte laatste dag. Wel een bijzondere stad, met zijn prachtige groene heuvels, de mega huizen, maar ook de armoede en vele zwervers en achterbuurten. Ik mis Rodeo Drive, wilde Iris daar niet even langs, of mams ;-) ? Leuk ritje via Sunset Blvd met de palmbomen. Sterkte met inpakken en voor morgen (vandaag dus) een goede terugreis !!! Knap hoe je het blog zo consequent hebt kunnen bijhouden daar ! Met veel plezier meegelezen !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben het met Robert-Jan eens, echt top dat je na zo'n drukke dag toch steeds weer een blog maakt en ook nog eens uitgebreid. Ik heb genoten en heb meerdere malen hier geroepen dat we zo'n reis toch echt ook moeten gaan maken hahaha. Een goede reis terug naar huis en de rest lezaen we nog wel.
    Groeten,
    Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De walk of fame en het Hollywood sign mag je natuurlijk niet overslaan als je daar bent!
    Als jullie terug zijn begint het voor ons op te schieten. Wij vertrekken woensdag naar Florida.
    Goede terugreis.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het is een mooie reis geweest.
    En voor ons makkelijk voor onze eerste reis naar de westkust waar we nu best wel een hoop tips hebben.
    Goede reis terug naar Nederland

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Prachtige reis hebben jullie gemaakt en net als bij Saskia zijn de kriebels om een keer die kant op te gaan, al aanwezig!! Ik heb enorm genoten van je verslag en vooral de mooie foto's maken het plaatje compleet.
    Sterkte met de jet-lag!

    Groetjes van Aggie

    BeantwoordenVerwijderen
  7. De laatste dagen ook weer gelezen. wij willn ook graag nog een keer die kant uit maar wachten daar mee totdat de kinderen niet meer mee gaan. We denken dat dit nog twee keer is maar dat kan ook net zo goed nog langer zijn.
    Inmiddels zijn jullie al aardig onderweg denk ik. Succes met de jetlag.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een geweldige vakantie. Ik heb genoten van de blogverhalen en de prachtige foto's. Goede reis terug.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hi Christa & family,

    ook ik heb genoten van je verhalen en vond het erg leuk hoe we elkaar hebben gevolgd en op 1 dag hebben gemist, heel bijzonder.
    Inmiddels zijn wij alweer thuis...wat een domper is dat toch elke keer weer!
    Succes met de jetlag en het maken van nieuwe plannen!

    Groetjes,
    Audrey

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een Top reis hebben jullie gemaakt, en zo ontzettend veel gezien en gedaan.
    Ook ik vind het een hele prestatie dat je ondanks de drukke dagen toch tijd hebt gevonden om een blog bij te houden, nu ik zelf "aan de bak moet" weet ik weer hoeveel tijd het kost!
    Ik hoop dat jullie een goede reis terug hebben gehad, we hebben elkaar vast gekruist onderweg want wij zitten nu in Florida.
    Heel veel succes met de omschakeling naar de normale wereld;)
    Groetjes Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat jammer dat jullie vakantie er op zit. Maar wat een prachtige reis hebben jullie gemaakt. Zo veel mooie dingen gezien. Dat moet vast een hoop indrukken hebben achtergelaten. Ook een totaal andere beleving dan Florida. Succes met het verwerken van de jetlag en het terugkeren naar de realiteit. Ik vond het weer vanzelfsprekend om jouw leuke blog te volgen. Bedankt dat ik weer mocht meelezen en graag tot de volgende maar weer.

    Groetjes Sonja (vanuit heerlijk Florida)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Sjeemig, de vakantie zit erop, maar wat kunnen jullie hier op teren zeg..
    Zoveel dingen gezien, dat moet allemaal nog een plaats krijgen..

    Waanzinnig mooi !!

    BeantwoordenVerwijderen